Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015


 ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Συνταγή
                 Υλικά: 
                 ½ κιλό αλεύρι
                 ½ φλιτζάνι νερό
                 1 κουταλ. της σούπας αλάτι
                 Λίγο λάδι


 
Εκτέλεση:
       Σ’ ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και το αλάτι, προσθέτοντας ανά διαστήματα όσο νερό χρειαστεί μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
      Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο ταψί, παίρνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε την κυρά- Σαρακοστή όπως στην εικόνα. Με ένα μαχαίρι και με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου χαράζουμε τα χέρια, τα χαρακτηριστικά του προσώπου και κόβουμε τα ποδαράκια. Στους 200 βαθμούς ζεσταίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την κυρά- Σαρακοστή για 50 περίπου λεπτά μέχρι το  ζυμάρι να γίνει σκληρό και να ξεροψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου